Newtee als kennispartner in onderzoek van Avans Hogeschool bij GroeiGids Ouderchat

Newtee Kennispartner GroeiGids Ouderchat

Bij GroeiGids en Newtee stelde we onszelf de vraag: Lukt het om via online contact een alliantie tot stand te brengen en wat is de kwaliteit van deze alliantie? Wordt de alliantie tijdens (anoniem) online contact door hulpvrager en hulpverlener op dezelfde manier gewaardeerd? In samenwerking met de GroeiGids en Newtee onderzocht het Lectoraat Jeugd, Gezin & Samenleving van Avans Hogeschool de online alliantie van de GroeiGids Ouderchat.

Alliantie is de positieve emotionele band tussen hulpverlener en cliënt (begrip, vertrouwen, persoonlijke klik) en hun overeenstemming over de doelen en de aanpak van de samenwerking. Een goede alliantie voorspelt een beter effect van de hulp. En andersom, als er onbegrip, wantrouwen of onduidelijkheid is, verstoort dit de hulpverlening.

In onderstaande factsheet opgesteld door Avans Hogeschool lees je meer over het onderzoek en de resultaten. Of download het factsheet hier.

Als kennispartner is Newtee regelmatig verbonden aan projecten en onderzoeken waarmee digitale zorg en ontwikkelingen worden getoetst en verbeterd. Zo organiseren we regelmatig brainstormsessies met onze klanten om het digitale zorgaanbod te toetsen. ‘Bereiken we nog wel onze hele doelgroep? Voldoet het aan de verwachting? Sluit het nog aan op de wat de doelgroep vraagt? Past ons aanbod nog goed bij wie wij willen zijn?’ Dit en vele andere vragen komen aan bod tijdens de brainstormanalyse.

Benieuwd naar wat Newtee als kennispartner voor jouw organisatie kan betekenen? Klaar voor vernieuwing in digitale zorg? Plan je kennismaking of brainstorm via de website in. We zijn benieuwd naar je uitdagingen.

Misschien vind je deze vraagstukken ook interessant:

Ontdek hoe onze klanten hun doelgroep hebben bereikt met onze chatsoftware. Zin om meteen aan de slag te gaan? Plan dan een kennismakingssessie in!