Hoe 100% anoniem chatten helpt in de liefde? Bij Qpido is er altijd wel iemand die je goed begrijpt

Newtee Klantverhaal Anoniem Chatten livechat

Liefde, seksualiteit, relaties en het stellen van grenzen zijn onderwerpen waar jongeren dagelijks mee bezig zijn. Dat de Newtee LiveChat een uitkomst is om met jongeren over deze onderwerpen te spreken, blijkt uit het gesprek wat we hebben met Esther Jalink. Esther is beleidsmedewerker en voorlichter bij Qpido.


Esther vertelt: “Qpido geeft voorlichtingen op scholen aan leerlingen, docenten en ouders. Ook geven wij trainingen aan professionals. Daarnaast bieden we ambulante hulp aan jongens en meisjes die te maken hebben (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag.”

“We bieden naast telefoon, e-mail en WhatsApp ook de LiveChat van Newtee aan. Dan weten jongeren dat ze écht anoniem blijven.”

Esther Jalink, beleidsmedewerker en voorlichter bij Qpido

Een vraag niet durven stellen

“Als we een voorlichting hebben gegeven blijven sommige jongeren toch nog vaak met vragen zitten. Dan kun je denken aan vragen over seksualiteit en het stellen van grenzen. Die vragen durven ze niet in de klas te stellen. We willen ze graag de gelegenheid bieden om daar toch met ons over door te praten. Daarom bieden we naast telefoon, e-mail en WhatsApp ook de LiveChat van Newtee aan op onze website. Dan weten jongeren dat ze écht anoniem blijven.”

Meedenken

Jongeren kunnen hun vragen via de LiveChat stellen aan een deskundige medewerker van Qpido. Esther vervolgt: “Het team bestaat uit medewerkers met uiteenlopende culturele en religieuze achtergronden. Daarom is er altijd wel iemand binnen ons team die situaties, gebeurtenissen en problemen goed begrijpt. We beantwoorden vragen, geven advies en denken mee met een goede oplossing.”

Samen veranderen
we de zorg

Ontdek hoe onze klanten hun doelgroep hebben bereikt met onze chatsoftware. Zin om meteen aan de slag te gaan? Plan dan een kennismakingssessie in!