Landelijk informatiepunt zet Newtee LiveChat in voor ondersteuning bij onbedoelde zwangerschap

Newtee Klantverhaal Onbedoeld zwanger LiveChat

Het ontdekken van een onbedoelde zwangerschap kan schrikken zijn. Zeker als de gevolgen onbekend zijn. Er is dan vaak direct behoefte aan meer informatie, ook als dit ’s avonds of in het weekend is. Vrouwen en mannen kunnen 24 uur per dag, 7 dagen in de week, terecht bij infopuntonbedoeldzwanger.nl met vragen over een onbedoelde zwangerschap. Het Fiom koos voor de chatfunctionaliteit van Newtee voor deze website.

Onafhankelijk informatiepunt

Het informatiepunt wat ontwikkeld is en onderhouden wordt door het Fiom is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Voor vrouwen en mannen die te maken hebben met een onbedoelde zwangerschap, is het belangrijk om te weten welke keuzes er zijn en wat die betekenen. Voorlichters van infopuntonbedoeldzwanger.nl bieden een luisterend oor, begrip en uitleg over de keuzes die er zijn.

Marieke van den Bogaard, telefonisch voorlichter bij het informatiepunt onbedoelde zwangerschap, ondersteunt vrouwen en mannen bij onbedoelde zwangerschappen en vertelt over het nieuwe informatiepunt: “Veel vrouwen die onbedoeld zwanger zijn, komen hier ‘s avonds of in het weekend achter. Vaak is er meteen paniek. Ze willen informatie, een luisterend oor en hulp. Dit ondersteunen we op het informatieplatform. Via het telefoonnummer 0800 6160 en de LiveChat zijn we altijd bereikbaar. Dit kan veel stress wegnemen, omdat de vrouwen en mannen die net de onbedoelde zwangerschap hebben ontdekt niet tot de volgende werkdag moeten wachten op informatie en hulp.”

‘’Door inzet van de LiveChat hoeven vrouwen en mannen die een onbedoelde zwangerschap hebben ontdekt niet tot de volgende dag te wachten op informatie en hulp’’

Doorverwijzen voor een keuzehulpgesprek

Omdat het maken van een keuze moeilijk kan zijn, kunnen de medewerkers van onbedoeldzwanger.info ook een doorverwijzing geven voor een keuzehulpgesprek. Deze doorverwijzing is op basis van de gezinssituatie, geloofs- of levensovertuiging, achtergrond of woonplaats. Hulpverleners van Stichting Specifieke Jeugd Projecten, Altra Centraal Bureau en Altra Jeugd- en opvoedhulp, Siriz, GGD GHOR Nederland en Stichting Mooi verzorgen de keuzehulpgesprekken.

Keuze voor Newtee LiveChat

Het Fiom heeft bij het opzetten van het informatiepunt onbedoeldzwanger.info gekozen voor de LiveChat van Newtee. Het Fiom biedt hiermee 24/7 ondersteuning voor vrouwen en mannen die (anoniem) informatie nodig hebben bij een onbedoelde zwangerschap.

Samen veranderen
we de zorg

Ontdek hoe onze klanten hun doelgroep hebben bereikt met onze chatsoftware. Zin om meteen aan de slag te gaan? Plan dan een kennismakingssessie in!